2 juli 2020
Reizen

Een back-up van je foto's maken op reis

Tijdens onze reis zijn we allemaal gefocust op het niet verliezen van onze telefoon of portemonnee, maar onze foto's en video's zijn minstens zo belangrijk. Voordat je op reis gaat is het slim om te bedenken hoe je je foto's en video's gaat back-uppen. De gemaakte herinneringen die je hebt vastgelegd met je telefoon, camera of drone wil je niet verliezen. Maak dus een fatsoenlijke back-up. Je future-self zal je dankbaar zijn.

camera-meisje-bergen-reis

Online of offline back-uppen?

Wat een nachtmerrie: thuiskomen, al je prachtige beeldmateriaal aan de familie willen laten zien en... het is er niet meer! Je zal jezelf dankbaar zijn het zekere voor het onzekere te nemen. We hebben de beste opties voor je op een rijtje gezet.

Misschien is het wel aan te raden om foto's zowel online áls offline op te slaan. En twee keer? De ene harde schrijf in de ene tas en de andere schijf in de andere tas. Voor het geval dat. Je weet maar nooit.

Een back-up van je foto's maken zonder laptop

Misschien wil je op je reis geen laptop meenemen. Vanwege het gewicht, een overvolle backpack, voor het geval dat 'ie gestolen wordt... Anyway, het back-uppen van je foto's kan nog steeds. Kijk maar.

Geheugenkaarten

De foto's vanaf je telefoon importeer je gemakkelijk naar geheugenkaarten of andersom. Of, als je je foto's en video's hebt gemaakt met een andere camera, kun je je foto's gerust op de geheugenkaart laten staan. Als kaart één vol is, stop je kaart twee erin. Hoeveel geheugenkaarten je nodig hebt, hangt af van de lengte van je reis en de grootte van je beelden. Zorg in ieder geval voor genoeg GB's. Daarnaast is het slim om minimaal twee kaarten mee te nemen. Als er één kapot gaat, heb je een reserve. Kies voor eentje met een hoge schrijfsnelheid. Hiermee wordt je beeldmateriaal in een lekker tempo overgezet. Deze geheugenkaart van SanDisk is een goede optie. Bewaar je geheugenkaarten in een water- en stofdichte case. Wel zo veilig. Je foto's en video's overzetten naar je iPhone om ze daarna bijvoorbeeld te bewerken? Dat doe je met een SD-kaartlezer. Voor Samsung heb je deze variant nodig.

Back-up in de cloud

Activeer een account bij iCloud of Google Drive wanneer je veel foto's schiet met je telefoon. Je telefoon zal de beelden automatisch back-uppen naar de cloud als je verbonden bent met WiFi. Gezien je dit op reis niet altijd zult zijn, is dit misschien niet de beste oplossing voor het veilig stellen van je foto's.

Gebruik een iPad

Is een laptop te groot of te zwaar om mee te nemen? Misschien is een iPad een goede optie. Met de eerdergenoemde SD-kaartlezer kun je je foto's van je SD kaart niet alleen naar je iPhone kopiëren, maar natuurlijk ook naar je iPad. Als je toch zo lekker bezig bent en je zit in een lekkere Thaise toko, upload je beeldmateriaal dan direct even naar de cloud ;)

telefoon-bergen-canada-reis

Op reis met je laptop

Neem je je laptop mee op reis? Dan zijn onderstaande manieren slim om je foto's te back-uppen.

Gebruik een harde schijf

Gooi naast je laptop, ook een goede externe harde schijf je backpack in. Waar je die aan herkent? Hij heeft een groot opslagvolume, kan tegen een stootje én is stof- en spatwaterdicht. Bekijk deze harde schijf van LaCie bijvoorbeeld eens.

Sla je foto's op in de cloud

Ook vanaf je laptop kun je je foto's gemakkelijk naar de cloud uploaden. Zoek een degelijke WiFi-verbinding, klap je laptop open en de rest gaat vanzelf.

back-up-van-je-fotos-maken-op-reis

Zet je foto's online

Misschien vind je het leuk om je foto's tijdens je reis al op social media kanalen te posten. Een vorm van back-uppen, maar ook om het thuisfront te laten weten in welke mooie omgeving je je begeeft. Lees deze fotobewerkingstips eens om het beste in je foto's naar boven te halen.

Deel dit bericht

laat een reactie achter

bedankt voor je reactie!
Er ging iets mis. Je reactie is niet toegevoegd. Heb je alle velden ingevuld?
Olaf
reactie geplaatst op
8/7/20
Wat een goede uitleg! Hier kan ik echt iets mee, dankjewel!